Chakra sieraden

Chakra's zijn energiepunten in je lichaam. Het menselijk lichaam heeft zeven (belangrijkste) chakra's. Bij elkaar vormen ze een systeem, net zoiets als bloedvaten en lymfeklieren. Bij chakra's is het ook belangrijk dat alles goed stroomt. Chakra's zorgen ervoor dat je soepel met veranderingen kunt omgaan. Chakra's bevorderen je intuitie en weten wat het beste voor je is.

Omdat edelstenen sowieso resoneren met bepaalde chakra's, geldt dat alle sieraden op de site op een bepaalde chakra uitwerken. Edelstenen hebben een versterkende invloed op chakra’s.

Basischakra =  (donker) Rood. Deze chakra is ons centrum van overleving en veiligheid. Als dit chakra uit balans is voelen we ons versuft en hebben weinig kracht, moed en uithoudingsvermogen

 Voorplantingschakra = Oranje. Behalve seksuele energie en voortplanting refereert deze chakra ook aan creatieve ideeën. Dit chakra is verbonden met het element water dus kunnen er bij het uit balans zijn van dit chakra problemen met de nieren, blaas of prostaat ontstaan.

Zonnevlechtchakra of solar plexis = Geel. De zonnevlecht is de bron van onze persoonlijke macht, en dankzij onze zonnevlecht kunnen we onze verlangens, ambities en emoties in actie omzetten.

Hartchakra = Groen. Het hartchakra wordt geassocieerd met onvoorwaardelijke liefde en medeleven. Als deze chakra geblokkeerd is, dan is er vaak teveel nadruk op houden van andere en niet op houden van je zelf.

Keelchakra = Blauw. Het keelchakra is het centrum van verbale en non verbale communicatie en zelfexpressie. Blokkades hierin leien tot een onvermogen om gevoelens en ideeën te uiten. 

Derde oog of voorhoofdchakra = Paars. Via het voorhoofdchakra krijgen we een dieper inzicht: onze intuitie ontwaakt en we ontwikkelen innerlijke wijsheid, helderheid, visie en scherpzinnigheid.

Kroon of kruinchakra = transparant of violet. Het kruinchakra is ons centrum van spiritualiteit en verlichting.

 

Hanna

€ 53.95